PICO stopt als vrij toegankelijke dienst

Gratis overstappen naar de Energietransitie-viewer

PICO stopt als vrij toegankelijke dienst. Vanaf nu kun je kosteloos gebruik maken van de Energietransitie-viewer van Geodan. Bekijk de demo van de Energietransitie-viewer over kansen voor zonne-energie en kansen voor warmtenetten of maak meteen een account aan.

PICO blijft beschikbaar voor gebruik in onderzoeksprojecten. Wil jij PICO gebruiken voor een onderzoeksproject? Neem dan contact met ons op.


Voor een duurzame buurt

PICO toont informatie over de energietransitie in de gebouwde omgeving op de kaart.

De energietransitie is complex. Kaarten geven inzicht en overzicht in de belangen van alle spelers. De belangen van de overheid en de burgers, en ook van aanbieders en afnemers van energie. Aan dit platform worden continu nieuwe toepassingen toegevoegd met nieuwe gegevens, nieuwe modellen en nieuwe functionaliteiten. Met het webportal PICO hopen we zo bij te dragen aan de energietransitie in Nederland.

Gebieden

Gebiedsinformatie is beschikbaar voor indelingen zoals postcodes, of buurten en wijken van het CBS. Ook zijn de provincie- en gemeentegrenzen, en de samenwerkingsverbanden zoals de regionale energiestrategien (RES-gebieden). Basisgegevens zoals de gebouwinformatie van de basisregistratie adressen en gebouwen, het CBS bestand bodemgebruik is beschikbaar en de CBS kerncijfers zijn beschikbaar.

Kaart

De volgende tools zijn beschikbaar:

Kaartlagen

Bekijk meer dan 100 kaartlagen over diverse zaken die relevant zijn voor de energietransitie. Het huidige verbruik van gas en elektra, of de gebouwen en hun warmtevraag. Waar staan de huidige windturbines en liggen er zonnepanelen. Bekijk het type gebouwen in jouw buurt of gemeente en hun besparingsmogelijkheden.

Partners

PICO is ontwikkeld door een samenwerkingsverband van Geodan, TNO, Alliander, Ecofys, ESRI Nederland en NRG031.

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen? Laat het ons weten. We helpen u graag verder.